Specijalno za skeptike! – Više od 100 znanstvenih studija potvrđuju: Kanabis uništava rak

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Za sve “nevjernike” koji još uvijek nisu uvjereni u učinkovitost kanabisa za liječenje raka, zapanjujuća ljekovita svojstva biljke  dobro su dokumentirana u brojnim recenziranim studijama.

S obzirom da se do prije oko 85 godina kanabisovo ulje koristilo u cijelom svijetu za liječenje raznih bolesti, uključujući rak, nije čudno da se ukidanje kanabisa za liječenje bolesti poklopilo s rastom farmaceutskih tvrtki.

Rick Simpson, aktivist medicinskog kanabisa, već godinama vodi energičnu kampanju kako bi pomogao ljudima da se liječe. Simpson smatra da je kanabis najveća medicinski aktivna biljka na planeti, i dijeli ovo očito čudo s drugima – potpuno besplatno. On već sada ima tisuće svjedočanstava onih koji su ozdravili od ‘neizlječivih’ bolesti koje potkrijepljuju njegovu tvrdnju ~ da kanabis uništava rak.

Tradicionalna ljekovita biljka s podrškom moderne medicine


Rak dojke

Studija u Molecular Cancer Therapeutics istražila je odnos između uporabe kanabidiola (CBD) i regulacije agresivnosti tumora raka dojke. Istraživači su zaključili da CBD predstavlja prvo netoksično sredstvo za smanjenje agresivnosti metastazirajućih stanica raka dojke in vivo.

Nekoliko dodatnih studija podržavaju ove rezultate, uključujući i ‘Putevi koji posreduju učinku kanabidiola na smanjenje stanične proliferacije raka dojke, invaziju i metastaziranje‘ i ‘Kanabinoidi: nova nade za terapiju raka dojke

Nadalje, časopis PLoS One javlja još jedan dokaz kako kanabinoidi moduliraju rast tumora raka dojke i metastaza inhibirajući određene receptore.


Rak debelog crijeva

Kao što je objavljeno u Pharmacological Research:

‘Istraživanja na epitelnim stanicama su pokazala da kanabinoidi pokazuju antiproliferativne, antimetastazne i ​​apoptozne efekte i smanjuju otpuštanja citokina, te da pospješuju zacjeljivanje rana. In vivo, kanabinoidi – preko izravne ili neizravne aktivacije CB1 i / ili CB2 receptora – pokazuju zaštitne učinke u ustaljenim modelima upale crijeva i raka debelog crijeva. ‘

Tim je zaključio da primjena kanabinoida ‘može biti obećavajuća strategija za suzbijanje crijevne upale i raka debelog crijeva.’

Osim toga, istraživanje u Scandinavianm Journal of Gastroenterology utvrdilo je da kanabinoidi snažno djeluju na stanične linije raka debelog crijeva.


Leukemija

Pokazano da kanabis inducira citotoksičnost u staničnim linijama leukemije, prema časopisu Blood:

‘Pokazali smo da je THC jaki induktor apoptoze, čak i 1 x IC(50) (inhibicijska koncentracija 50%) koncentracije već 6 sati nakon izlaganja lijeku. Ovi učinci su zamijećeni u leukemijskih staničnih linija (CEM, HEL-92, i HL60) kao i kod mononuklearnih stanica periferne krvi.’

Također, nije zamijećeno da kanabis samo pomaže drugim Kemoterapijskim drogama već da samostalno donosi rezultate s djelatnom tvari THC kao odgovornom za smrt stanica karcinoma in vitro.

Isto tako, studija u Molecular Pharmacology Journal otkrila je da ne-psihoaktivni kanabidiol dramatično inducira apoptozu (smrt stanica) u stanicama leukemije. ‘Zajedno, rezultati ovog istraživanja pokazuju da kanabidiol, djelujući putem CB2 receptora i regulacije Nox4 i P22(phox) izraza, može biti novi i vrlo selektivni lijek za leukemiju.’

Dvije dodatne studije, ‘p38 MAPK je uključen u apoptozu humanih stanica leukemije potaknutu CB2 receptorima‘ i ‘Gama zračenje poboljšava apoptozu induciranu kanabidiolom, ne-psihotropnim kanabinoidom, u kultiviranim HL-60 stanicama mijeloblastične leukemije‘, također su pokazale učinkovitost kanabisa u promicanju smrti stanica leukemije.


Imunitet

Istraživanje objavljeno u radu Prostaglandini, Leukotrieni i Esencijalne Masne Kiseline otkrilo je da kanabinoidni spojevi igraju vitalnu ulogu u modulaciji imunološkog sustava da bi se poboljšao ishod dijagnoze raka. Ukratko, tim vjeruje da ‘eksperimentalni dokazi pregledani u ovom članku govore u prilog terapijskog potencijala tih spojeva kod imunoloških poremećaja i raka.’

Osim toga, studija Kanabinoidi i imunološki sustav potvrđuje da kanabimimičke tvari imaju značajne učinke na prirodne stanice ubojice, čime se osigurava terapeutska korist u smanjivanju rasta tumora i indukciju apoptoze. Dakle, kanabis pokazuje ‘suptilnu, ali značajnu ulogu u reguliranju imuniteta i ta uloga može se iskoristiti u tretiranju ljudskih bolesti.’


Rak grlića maternice

Na stanice raka grlića maternice kanabis također znatno utječe. Objavljeno u Gynecologic Oncology, istraživački tim otkrio je da je spoj inducirao apoptozu u staničnim linijama karcinoma grlića maternice(CxCa).


Melanoma

Najsmrtonosniji oblik raka kože, melanoma ima relativno malo mogućnosti liječenja izvan prevencije i ranog otkrivanja. Imajući to na umu, rezultati studije Cannabinoid receptors as novel targets for the treatment of melanoma od posebnog su značaja. U pokusima na životinjama, kanabinoidi potiču smrt stanica karcinoma i smanjuju rast, proliferaciju i metastaziranje stanica melanoma.

Ne-melanomski rak kože također dobro reagira na kanabinoide. Prema istraživanjima u časopisu Journal of Clinical Investigation:

‘Lokalno davanje [kanabinoida] inducira značajnu inhibiciju rasta malignih tumora nastalih inokulacijom epidermalnih tumorskih stanica u miševa. Kanabinoidima tretirani tumori pokazali su povećan broj apoptotičnih stanica. To je bilo popraćeno slabljenjem vaskularizacije tumora, kao što je određeno promijenjenom morfologijom krvnih žila i smanjenjem ekspresije proangiogeničnih čimbenika (VEGF, posteljični faktora rasta i Angiopoetin 2). … Ovi rezultati podržavaju novi terapeutski pristup za liječenje tumora kože ‘.

Ovo su samo neki od primjera – među stotinama – koji pokazuju učinkovitost kanabisa u iskorjenjivanju raka bez štetnih nuspojava. Osim toga, sljedeći dokumentarac istražuje povijest i suvremeni načini korištenja kanabisa za liječenje ozbiljnih bolesti poput raka, AIDS-a, Crohnove bolesti i više:


Medicinski Kanabis i njegov utjecaj na ljudsko zdravlje: Dokumentarac o Kanabisu 

Znanstvene studije iz Američkog Nacionalnog instituta za zdravlje

Ako ste još uvijek u dvojbi glede učinkovitosti kanabisa za ozdravljenje od raka, bacite pogled na ovih 100 + znanstvenih studija iz Američkog Nacionalnog instituta za zdravlje:

Kanabis ubija stanice tumora

Rak maternice, testisa i gušterače

Rak mozga

Rak usta i grla

Rak dojke

Rak pluća

Rak prostate

Rak krvi

Rak kože

Rak jetre

Kanabis liječi rak (općenito)

Rak glave i vrata

Kolangiokarcinom (Rak žuči)

Leukemija

Kanabis djelomično/potpuno izazvao smrt stanica raka

Rabdomiosarkom

Limfom

Kanabis ubija stanice raka

Melanoma

Rak štitnjače

Rak debelog crijeva

Intestinalna upala i rak

Kanabinoidi u zdravlju i bolesti

Kanabis inhibira invaziju stanica raka

 

Autor: Carolanne Wright
Izvor: wakeup-world.com
Prijevod: Darko Vugrinović

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Komentari